Hälsofokus erbjuder Behandlingar med Horstmanntekniken och reiki, samt kurser i Reiki


Horstmanntekniken är en enkel kroppsterapi som ökar flexibiliteten i muskler och leder vilket ger en bättre kroppshållning och lindrar eventuell smärta i t ex. axlar och rygg. Behandlingen är mjuk och smärtfri. Många upplever stora förbättringar redan efter första behandlingen. En Horstmannbehandling inleds alltid med ett samtal kring ditt allmänna hälsoläge. Under behandlingen ligger du påklädd (gärna mjuka träningskläder) på massagebänken och får hjälp med mobilisering i axel-, höft- eller fotled. Vanligtvis börjar man med en kombination av Ileosacral Release och Arm-Shoulder Release.

Arm-Shoulder Release är lämplig vid t ex musarm, tennisarmbåge, frozen shoulder, axel- och nackbesvär, astma och andra blockeringar i bröstet.

Ileosacral (bäckenet) Release är basen i Horstmanntekniken och passar bland annat vid besvär i ländrygg och bäcken samt vid artros i höft och knä.

Foot Release påverkar bland annat ryggradsreflexerna och kan lindra värk i nacke, rygg och knä. Har du svullna underben är detta en bra variant.

Self Sabotage Release bearbetar främst känslomässiga och psykiska blockeringar så vi lättare kan bryta självdestruktiva mönster. På det fysiska planet är behandlingen lämplig för besvär med ländrygg och ischias. För att få full effekt av Self Sabotage Release gör man vid föregående behandlingstillfälle en omfattande Ileosacral Release.

En hel behandling innehåller en kombination av de olika teknikerna. Den tar cirka 50 min och kostar 600 kr.


Reiki är en gammal energiteknik med sitt ursprung i Japan. Reiki  stödjer kroppens självläkningsprocesser och många upplever  sänkt stressnivå, bättre sömn och harmoni i livet . Under behandlingen ligger du påklädd på massagebänken.

Reikibehandling 60 min kostar 600 kr
Reikibehandling 30 min kostar 400 kr

Jag håller även kurser för dig som vill kunna använda Reiki för att behandla dig själv eller andra.

Reiki 1 hålls under två halvdagar och kostar 2000 kr inklusive fika och kursmaterial.
Reiki 2 hålls under en heldag och kostar 2000 inkl.fika, lunch och kursmaterial.
En uppföljningsträff efter varje kurs ingår.